jump to navigation

Ute og sykler (Øyafestivalen) 13. august 2007

Posted by Oda in Foto/tegninger, Kulturtips, Musikk.
Tags: , , , , , , , , , , ,
trackback

Det er lørdag på Øya. Jeg sitter på ei plastmatte og venter på Lady Sovereign, mens jeg lurer på om hun er verdt å vente på. Klokka er sju og jeg har vært her i hele dag. Hvilke band har jeg sett?

timbuktu-synger.jpg

Timbuktu åpnet dagen, og hiphop fra Skåne blir sjelden feil. Deilig med en musiker som virkelig ser ut til å like sin egen musikk! Du tror kanskje det er en selvfølge? Åh nei, det fins mange livstrøtte, overkule musikere der ute (og noen sjenerte). Men Timbuktu er ikke blant dem.

hukkelberg-sittende.jpg

Den neste jeg så var Hanne Hukkelberg. Hun hadde en sykkel stående opp ned midt på scenen, og et søppelkasselokk i hånda. Det er to av mange rare instrumenter jeg mistenker at folk bare bruker fordi de ser morsomme ut (wow! en sykkel, lurer på hva hun skal gjøre med den!?), ikke fordi de lager eksepsjonell lyd. Men greit nok, de var ikke bare til pynt, hun spilte faktisk på begge deler, og det var en mjuk og hyggelig konsert.

hukkelberg-sykkelspiller.jpg

Så var det Bjørn Torske med storband. Jeg stusset over dette, skulle Torske spille gladjazz nå, men selvfølgelig ikke. Det såkalte storbandet var en gjeng gutter som satt inne på scenen og spilte, og ikke mindre enn fem jenter som danset og tøyset på scenekanten som blikkfang.

torskebandet.jpg

Blant disse jentene var faktisk Aggi Peterson fra Frost, med lang svart kjole og en tjukk perlekveil rundt halsen, som stjal mesteparten av showet ved å leke klappelek med ei lubben jente med pandasminke og ørehårbøyle.

aggi-og-panda.jpg aggi-peterson.jpg

Men Bjørn Torske var også flink. Og det var tross alt hans musikk.

torsketromming-stor.jpg

Deretter, Rockettothesky. Det uttales neppe slik du tror, med mindre du er en insider. Noen artister bruker rare instrumenter, andre velger navn som straks gjør det klart om du kjenner dem, eller prøver å bløffe. Jenny Hval har ganske enkelt fjernet mellomrommene i Rocket to the Sky (rakett til himmelen). Hun ville ha et speisa navn for ikke å bli nok ei gitardame à la Marit Larsen (dette er ikke noe jeg bare finner på). Men uansett navnetriks ble hun dagens beste overraskelse: Sci-fi-gummistøvler, rosa blokkfløyte i gjennomsiktig plast, og en musikk som vekselvis var hissig og mellow. Og den gode nyheten: Du kan laste henne ned fra NRKs Urørt her!

rockettothesky-alene.jpg

Til slutt ramlet jeg tilfeldig innom Bloodlights, hvor en sexy, men uspiselig vokalist disset sine egne bandmedlemmer. Han dreit ut stedene de kom fra (alle i Østfold snakker rart), spøkte med at han var den eneste kjendisen i gruppa (han spilte i Gluecifer før), avbrøt dem midt i anekdoter og sa: Ærlig talt, når jeg overlater dere scenen må dere i det minste greie å LAGE LYD!!? Han var så usympatisk at jeg bare måtte forlate området (nåja, jeg likte ikke musikken heller). Og hevnen er søt, jeg tok ikke bilde av ham (hahaha).

Vil du vite om Lady Sovereign var verdt å vente på? Følg med…

Reklamer

Kommentarer»

1. Elin - 13. august 2007

Jeg trodde Aggie Peterson var Frost, jeg… Hun var i hvert fall det den gang jeg så henne live i 1998.

2. Oda - 13. august 2007

Elin: Tja, må innrømme at jeg lurte på det samme. Derfor googlet jeg Aggi før jeg skrev posten, og fant en artikkel i Tromsøby hvor det sto: «Frost består for tiden av Aggi Peterson og Per Martinsen.» Artikkelen er fra 29. mars 2007. Men det kan jo hende journalisten tar feil. Noen andre som vet?

3. Elin - 13. august 2007

Kan hende det har forandret seg siden 1998, det er jo en stund siden. 😉

4. Minneapolise - 13. august 2007

Haha, for en blodhevn, kan tenke meg gluecifer-mannen gråter bitre tårer av anger nå ja 🙂

Trodde også Frost var artistnavnet til Aggie, og bare Aggie, men kan ikke si det sikkert.

5. Oda - 13. august 2007

Minnea: Ja, du skjønner, jeg er ikke så modig, så jeg holder meg til den type hevn offeret må lete litt ekstra godt for å oppdage. Men du skal aldri si aldri, noen ganger googler folk seg selv (eller bandet), og så kommer han dusten hit og finner ut hva jeg mente!

Og kanskje kommer Aggi «Frost» Peterson hit en gang (eller mer sannsynlig, en som kjenner henne), og kan opplyse oss om artistnavnet. Alt er mulig på nett, jeg vet det nå, for igår fikk bloggen min besøk av kjæresten til naboen min, som jeg skrev om i mai (her) og som spiller i Superfamily. Og hun hadde funnet fram hit helt av seg selv 🙂

6. Miriam - 13. august 2007

Utrolig flotte festivalbilder! Har ikke vært på Øye i år, men i fjor så jeg Morrissey! 🙂

7. Miriam - 13. august 2007

Forresten, tusen takk for linken, Oda. Det var hyggelig! 🙂

Skal forsøke å lage meg en sånn liste jeg også.

8. Oda - 13. august 2007

Bare hyggelig, Miriam. Jeg tenker også en del på hvordan erfaring fra et område i livet kan brukes på et annet – eller ikke. Noen ganger er det lurt å tenke slik, andre ganger blir det nesten absurd, og jeg syntes du fikk den dobbelheten så fint fram i posten din.

9. Maren - 14. august 2007

Timbuktu var konge.
Lady Sovereign fikk jeg bare sett fra nrkp3s storskjerm, dessverre. Sånn går det når man jobber frivillig..

10. Oda - 14. august 2007

Hei Maren! Velkommen hit!

Jeg er helt enig, Timbuktu var konge. Legger ut posten min om Lady Sovereign nå, spesielt for deg 😉

11. Oda - 17. august 2007

Hah! Nå var det nettopp noen som googlet «Bloodlights på Øya» og havnet her. Jeg bare nevner det…

12. Øya 2008: Kino « Bharfot - 25. august 2008

[…] Onsdag 6. og lørdag 9. august 2008. Jeg dekket også Øyafestivalen én av dagene ifjor (lørdag): Musikk, attitude og festivalmote. Hvis du vil vite mer om Antony Hegarty har fr.martinsen skrevet flere […]

13. TromsøBy - 29. mai 2009
14. Oda - 29. mai 2009

Hei du fåmælte besøkende, som kommuniserer i lenker!

Og til mine lesere, som kanskje ikke gidder å klikke på lenker: Frosts MySpace-side kan opplyse: «Medlemmer: Aggie Peterson and Per Martinsen.» (Pussig miks av engelsk og norsk, vanlig på MySpace?) Uansett, nok et tegn på at Frost er en duo, ikke bare Aggies artistnavn.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: