jump to navigation

7 ting jeg liker ved kroppen min 18. august 2007

Posted by Oda in Om å skrive/lese/blogge.
trackback

Det går et meme gjennom bloggebyen hvor folk skal si hva de liker ved utseendet sitt. Jentene tar for seg den ene kroppsdelen etter den andre, og beskriver komplimenter de har fått. Ærlig talt jenter, har dere ikke skjønt hva kroppen er til for? Det beste er ikke at man kan SE på den, men hva man kan GJØRE med den! Jeg vil besvare dette memet på min egen måte.

7 ting jeg liker ved utseendet KROPPEN min:

  1. Jeg kan vifte med tærne så det knekker i leddene.
  2. Jeg har danset mye og kan lære meg nye trinn ganske lett.
  3. Jeg kan kan sitte behagelig i skredderstilling, og er aldri avhengig av å finne en stol så lenge det finnes gulv.
  4. Jeg har aldri hull i tennene.
  5. Jeg kan høre gresshoppene spille (høyfrekvente lyder).
  6. Jeg kan utvide pupillene mine med vilje (praktisk når man flørter), og lese i timevis uten å få vondt i øynene eller hodet.
  7. Jeg kan gå hurtig og få nye tanker for hvert skritt.

Så! Nå ønsker jeg at dette memet aldri mer blir det samme.

Reklamer

Kommentarer»

1. Androida - 18. august 2007

Jeg har ikke lest de andre svarene, men dette funket som bare det! Selv har jeg veldig myke fingre og kan gjøre rare ting med stemmen.

2. vibeke - 18. august 2007

Den der nr fire – har du hørt mange slike lyder i sommer? Spiller gresshoppene i regnet? Ellers likte jeg sjuern. Det kan jeg også (-:

3. HvaHunSa - 18. august 2007

Jeg tror nok de fleste er klar over at kropp er mer enn bare utseende altså, men vi mennesker er nå en gang forfengelige, og det vil være litt rart å påstå noe annet kanskje? Det er jo ikke noe galt i å være forfengelig?

Kroppen skal også ha som funksjon å tiltrekke seg interesse fra potensielle seksualpartnere, og siden de fleste av oss har både øyne og se med, og en utviklet estetisk sans, så er det ikke likegyldig hvordan man ser ut.
Dessverre kan man kanskje si, men likefullt, sånn er verden.

På den annen side synes jeg et slikt meme som du lager her er vel så interessant, håper det sprer seg videre!

4. Oda - 18. august 2007

HvaHunSa: Klart vi er forfengelige. Og særlig vi kvinner har lett for å gå inn i objektrollen, finne oss til rette med å være målskive for andres (og eget) blikk. Men jeg synes vi trenger oppgaver som ikke forsterker dette, men heller sender oss i motsatt retning, som ved å tenke over hva vi kan GJØRE. Derfor fikk jeg lyst til å vri på memet. Jeg håper også det sprer seg, alle som vil er herved tægget!

Vibeke: Nei, dessverre, har bare hørt grashopper en eneste gang i år, sikkert på grunn av regnet 😦 Håper jeg fortsatt har denne evnen til neste år. Det sies jo at man mister den med alderen, men jeg vet ikke når, så hvert år på forsommeren er jeg like spent.

Velkommen hit, forresten, og det samme til deg, Androida! Å gjøre rare ting med stemmen hørtes morsomt ut, jeg fikk lyst til å prøve selv 🙂

5. HvaHunSa - 18. august 2007

Jeg synes Anne Lindmo fra Store Studio sa det så fint jeg: «mest av alt trenger jeg en kropp som kan få meg gjennom hverdagen». Jeg mener å huske at det var en kommentar til det treningshysteriet som har utviklet seg i det siste.

Og så mener jeg at det er mulig å fha fokus på utseendet uten å objektivisere hverken seg selv eller andre, men jeg tar poenget ditt altså 🙂

6. Minneapolise - 18. august 2007

Siden jeg er skyldig i dette memet du kritiserer vil jeg bare påpeke at poenget var ikke å sette det overfladiske i fokus. Jeg er helt enig i at kroppens funksjoner er det viktige, og om man klarer å fokusere kun på det innvendige eller det praktiske med kroppen er jo det det aller beste. Tingen er at jeg kjenner egentlig ingen som aldri tenker noe negativt om utseendet sitt. Jeg tror nok jeg er mindre opptatt av det overfladiske enn gjennomsnittet, likevel blir jeg smådeprimert av shopping fordi kroppen min ikke passer (formmessig) i klær. Samme hvor fornøyd jeg kan være generelt så har jeg dager hvor jeg virkelig hater kroppen min, med lårene som hovedkrigssone.
Så jeg mener ikke at det er bra å fokusere på det overfladiske, jeg tror bare det er ganske uungåelig. Og siden jeg er overfladisk negativ innimellom så tror jeg det er sunt å være litt overfladisk positiv som en motvekt. Uten at det overfladiske er det som er viktigst for meg, eller det jeg tenker mest på.

7. Minneapolise - 18. august 2007

Jeg hører dårlig, så skulle gjerne byttet en ting jeg liker med kroppen min mot å kunne høre gresshopperne (eller hva mumlende stemmer sier) 🙂

8. Oda - 18. august 2007

Minneapolise: Jeg skjønte godt at du ikke var overflatisk, klart jeg gjorde det. Og klart det kan være bra å lete etter de positive tingene ved utseendet, som en motvekt til at vi er så «flinke» til det motsatte.

Poenget med å snu på memet var mer en personlig ting, at jeg først prøvde å tenke slik du gjorde, men det kjentes ikke udelt bra. For meg funker det nok bedre å flytte fokus helt, enn bare litt. Ved å tenke over positive ting ved utseendet ble jeg likevel ikke mindre selvbevisst, og det er dette jeg trenger, å kunne glemme meg selv, ihvertfall hvordan jeg ser ut, for å være spontan og tilstede her og nå. Så jeg tenkte det kunne være en god øvelse, å flytte fokus fra å SE til å GJØRE.

Men jeg vet jo godt at du ikke er overflatisk. Tvert imot, du kommer stadig med innspill som setter ting i gang hos meg, tanker og ideer. Selv om jeg kanskje ikke alltid kjøper ideene rett av 😉

Og deprimert av shopping tror jeg alle kvinner blir. Det er da et helvete med disse designerne, at de ikke skjønner hvor mye mer de ville fått solgt ved å være realistiske og gjøre klesprøving til en fornøyelse!?

9. Elin - 19. august 2007

Kropp er fint, punktum. Bortsett når den gjør vondt, da, som i dag… :-/

10. Ithil - 19. august 2007

Hvordan klarer du å utvide pupillene? 😀

11. Oda - 19. august 2007

Elin: Kropp er fint, ja. Men ikke uten bivirkninger 🙂

Ithil: Åj, vanskelig å forklare. Det er en liten muskel jeg kan kjenne når jeg stirrer intenst på en bestemt måte. Og så konsentrerer jeg meg hardt om den. Men for nybegynnere går det jo an å senke øyelokkene halvveis, da slipper det inn mindre lys og pupillen blir en anelse større.

Forresten, Minneapolise, til din andre kommentar: Poenget ditt var vel å tenke på det fine, ikke på hva som mangler/er dårlig? Det gjelder ikke bare utseendet, men også ferdigheter. Det finnes sikkert ting du kan gjøre bra med kroppen din, som er andre ting enn mine sju. Når funker kroppen din ekstra bra? Med andre ord, nevn sju ting du liker godt å bruke den til. Du er herved tægget (hvis du vil) 😉

12. Jill - 19. august 2007

En fantastisk liste! Så spennende hva å høre hva andre kan GJØRE med kroppen sin. Veldig fint fokusskifte 🙂

Punkt sju kjenner jeg meg veldig igjen i, mens punkt en høres kroppslig musikk og dans. Og jeg lurer på hvordan det både ser og høres ut.

13. Oda - 19. august 2007

Takk, Jill! Punkt én kan være litt irriterende for omgivelsene, har jeg hørt. Enkelte er jo nærmest allergiske mot leddknekkingslyder. Så jeg gjør det stort sett i enerom, men noen ganger glemmer jeg meg bort. Tåvifting er for eksempel veldig deilig i kombinasjon med føttene på skrivebordet (ah… der ja… *knak*)

Men ellers, tja… hva om jeg tægger deg? 🙂

14. Spectatia - 19. august 2007

Jeg light-tægger meg selv her i kommentarfeltet ditt.

Fra din liste:
1. Knekke med tærne? Jepp. Det er nesten synd på de som ikke vet for en herlig følelse det er.
3. Ja, er det ikke kjekt å sitte på gulvet?! Da er du også sikker på at du ikke kan ramle ned.

Dessuten:
– Så kan jeg bøye BARE det øverste leddet på fingrene, mens det nederste leddet ikke bøyer seg. Ser litt unormalt og morsomt ut…
– Jeg har båret en fyr som veier mer enn meg selv på ryggen. Det er morsomt å vite at det faktisk er mulig.
– Jeg ser veldig godt på lang avstand, så når man f.eks. går i byen kan jeg alltid lese skilt som er veldig langt borte.

15. Oda - 19. august 2007

Light-tægging er egentlig en utrolig god idé. Da slipper jeg å stikke innom alle bloggene deres også, for å sjekke om noen av dere faktisk gidder å ta utfordringen min (noe jeg uansett tviler sterkt på, jeg har vel ikke den rette karismatiske kommandofingeren). Så bare sett i gang, alle som har lyst, følg Spectatias eksempel og light-tægg dere selv her i kommentarfeltet!

Og Spectatia: Kult at du er superwoman, skal huske det. Vet aldri når en bloggvenninne med superkrefter kan bli nyttig. Og det med fingerleddene misunner jeg deg vilt! Hadde en venninne som kunne samme triks. En gang satt vi på kafé og hun fikk folk til å bli kvalme bare ved å stikke fram fingrene, slik at vi fikk overta kakestykkene deres!

16. Elin - 20. august 2007

Bivirkninger, ja… Jeg har forsøkt få en ny på BodyShop uten hell. Jeg skulle så gjerne hatt en som virker. 😉

17. Oda - 20. august 2007

He he, ja der sa du noe. Snakker om misvisende navn på den butikken 🙂

18. Elin - 20. august 2007

Ikke har de babyer på BabyShop heller… 😉

19. Oda - 21. august 2007

*knis* nachspielhumor…

20. Jill - 22. august 2007

Jeg tenker og tenker på om jeg lar meg tægge, men så kommer jeg bare på helt opplagte ting jeg kan … Jeg skal se om jeg tar den likevel 😀

21. Esquil - 23. august 2007

minnea: du vil ikke høre hva mumlende stemmer sier. stol på meg. det er bare et par dager siden jeg måtte gå bort til en gjeng ukjente gutter på en badestrand og forklare sammenhenger.

bra meme 🙂 begge.

22. Oda - 23. august 2007

Jill: Lista ligger ikke høyt, altså. Det er lov å ta helt vanlige ting. Men jeg skjønner hva du mener, man vil jo være original… Uansett tror jeg det kunne vært interessant, ei body-and-soul-dame som deg 😉

Esquil:
1) Det er lov å la seg tægge.
2) Det er makt i de mumlende stemmer…

23. Walraff - 24. august 2007

Kødder du? Kan du utvide pupillene med tankekraft? Det er skummelt bra.

24. Oda - 24. august 2007

Tror du det er tankekraft? Isåfall er det skummelt.
Men jeg tror det er en muskel, selv om jeg ikke er sikker.

Hvis vi er i matrisen, så kanskje jeg er Neo light…

25. Walraff - 26. august 2007

Oda, øyet er ikke en muskel:)

26. Oda - 26. august 2007

Vel, Walraff. Jeg tror nok det er muskler i øyet.
Hvordan kunne vi ellers fokusere?
Hvordan kunne pupillen utvide/trekke seg sammen?

Saken er vel at disse musklene vanligvis kontrolleres av det autonome nervesystem, og ikke er viljestyrte. Men denne typen muskler kan i visse tilfeller påvirkes, som når du betvinger en brekningsimpuls, eller utfører visse yogaøvelser. Det skulle altså være mulig, ihvertfall i prinsippet, å påvirke øyemusklenes bevegelser.

27. Spectatia - 26. august 2007

Nå blir jeg nysgjerrig på den filmen igjen. Har prøvd å se den tre(!) ganger, men sovnet alle gangene… Alle gode ting er… fire?

28. Oda - 26. august 2007

Sovnet du under Matrix!!? Den første altså!? Wow. Men det går vel an å sovne til alle filmer, antar jeg. Fetteren min sovner bare han setter seg ned foran tven eller lerretet (men bare hvis det er film som vises, ikke hvis det er sport, da sovner han aldri, merkelige mann).

29. Spectatia - 26. august 2007

Nei, sport sovner jeg aldri fra. Rekker ikke det, for det er så kjedelig (bortsett fra England i EM- og VM-fotball) at det kryper i hele kroppen, og dermed reiser jeg meg fra sofaen og finner på noe bedre. 😉

Men jeg skal gi Matrix minst en sjanse til, for det påstås at jeg egentlig burde like den…

Men NÅ, om bare noen minutter, skal jeg snart titte på noe helt annet som garantert ikke er kjedelig! 🙂

30. Oda - 26. august 2007

Hmm… hva mener du nå… Din egen blogg!? 😉

31. Spectatia - 26. august 2007

Jepp. 🙂 Første episoden av den siste sesongen av Sopranos… Ahhhhhh!!!

32. Just Maximilian - 2. september 2007

Tuller du, kan du utvide pupillene med vilje?! Dét må jeg lære meg! Tips?

33. Oda - 2. september 2007

Just Max: Jeg har ikke flere tips enn de som står ovenfor, i kommentar nr 11.
Evt kan du ta en titt på Matrix-triologien (there is no spoon) 😉

34. Aina - 15. oktober 2007

Sjølv er eg veldig flink til å knipse med tærne.

35. Oda - 15. oktober 2007

Wow! Det må jeg bare prøve 🙂

36. Aina - 16. oktober 2007

Blir lyd og alt. Er visstnok noko a la å kunne rulle saman tunga – nokon får det til, andre ikkje. I mi familie er det halvt om halvt. Både med tunger og tåknips.

37. Oda - 16. oktober 2007

Satt på jobben da jeg fikk kommentaren din, leste den høyt for de andre, og alle gikk i gang med å prøve. Webkonsulenten fikk til noen ganske høye lyder, og alle ble imponert, helt til vi skjønte at han bare dunket stortåneglen mot overlæret på skoen (juksepave). Ingen av oss fikk det til, dessverre. Kudos til deg 😉

38. Aina - 17. oktober 2007

Hehe. Tusen takk 🙂 Kjekt å kunne vere til nytte.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: