jump to navigation

Skummel kanin (Bat for Lashes) 15. november 2007

Posted by Oda in Foto/tegninger, Kulturtips, Kunst, Video.
Tags: , , , , , ,
trackback

Når min favorittkunstner blir nominert til Tordenbloggen må jeg selvfølgelig be leserne mine stemme på ham. Det handler om Stiftet, som har vært min faste illustratør siden jeg startet denne bloggen i vår. Hos meg har han blant annet tegnet Ingmar Bergman, Lavvo-mannen og Katten musen tiotusen. På sin egen tegneblogg, som heter Streck, legger han ut sorgmuntre, illustrerte historier om fuglegutten Emo. For tiden er Emo opptatt med typiske tenåringsproblemer som forelskelser, skateboardjenter og rocka, men irriterende mødre. Ta en titt på Streck-bloggen, som virkelig fortjener flere lesere. Og hvis du liker den, stem i Tordenbloggen torsdag 15. november!

kaja-og-emo.jpg

(Jeg er også nominert til Tordenbloggen, og har havnet i puljen imorgen, altså fredag 16.november. Stem på meg også, hvis du vil…)

Som avslutning på denne posten vil jeg vise dere Stiftets favorittvideo akkurat nå, med det engelske jentebandet Bat for Lashes. Musikken deres blir gjerne sammenliknet med folk som Björk, Thom Yorke, Kate Bush og Tori Amos. Frontfiguren i Bat for Lashes er britisk-pakistanske Natasha Khan, som i denne videoen sykler langs en mørk landevei foran en gjeng som bærer dyremasker. Det var særlig menneskedyrene Stiftet falt for (naturlig nok, siden han selv bruker slike figurer i kunsten sin). Etter å ha sett videoen første gang fortalte han begeistret at Natasha syklet foran en formasjon av skumle kaniner. Tenk det! sa Stiftet. Endelig har flere enn meg forstått at kaniner ikke er søte, men skumle! (Et nytt prosjekt han driver med, som ikke har havnet på bloggen ennå, er å tegne «dødskaniner».)

Men da jeg kikket på videoen stemte ikke beskrivelsen helt. Riktignok er det med én skummel kanin, men de andre syklistene bærer andre dyremasker. Ihvertfall er det en rev og en bjørn med på laget, såvidt jeg kan se. Kikk på videoen selv, og hvis du greier å artsbestemme flere dyr, legg gjerne ut svaret i kommentarfeltet. Men uansett: Stem på Streck/Stiftet i Tordenbloggen!

Kommentarer»

1. Hjorthen - 15. november 2007

Du er faktisk klar for morgendagens runde 🙂

2. Oda - 15. november 2007

Aj aj! Takk Hjorthen, jeg legger info inn i posten ovenfor. Og til mine gode lesere: Det er en kjempesterk pulje, så jeg kommer til å trenge alle stemmer jeg kan få. Vil dere ha meg videre til neste runde, så klikk inn på Tordenbloggen fredag og stem 🙂

3. zagabå - 15. november 2007

Klart jeg skal stemme på deg Oda, gratulerer med nominasjon! Og jeg har sett på tegningene til Streck,flotte!

Det ser ut som om den skumle kaninen på videoen er en replika av kaninen i «Donnie Darko» (2001), en film som anbefales på det sterkeste!

Legger ved link til filmen, kaninen dukker opp etter ca 1:10. http://www.youtube.com/watch?v=8wqVHjK2bQs 😉

4. Oda - 15. november 2007

Jeg tror faktisk du har rett. Referansen må være til The Giant Bunny Rabbit i Donnie Darko. Faktisk har jeg ikke fått sett den filmen i sin helhet (kinovaktens dilemma, stykker og biter), men dette var definitivt et push til å få gjort det. Kanskje jeg bør invitere Stiftet til en videokveld, så han får videre inspirasjon til dødskaninene 🙂

5. zagabå - 15. november 2007

Høres ut som en god idè, you`re in for a treat! Og så kan du vise Stftet kaninlampa mi (ikke skummel, hehe) http://zagabaa.wordpress.com/2007/10/24/matte-ha-den-bare-matte-ha-den/ 🙂

6. Oda - 15. november 2007

Haha, den lampa var jo helt fantastisk!
Nå trenger du aldri å føle deg alene mer 😀


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: