jump to navigation

Øya 2010: Forhåndstips dag 1 og 2 10. august 2010

Posted by Oda in Kulturtips, Musikk.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
trackback

Tid for Øyafestivalen igjen, og jeg gleder meg skikkelig! Igår var Streck og jeg på Youngstorget og hentet armbåndene våre, og ikveld braker det løs med Klubbøya, før konsertene i Middelalderparken drar igang onsdag ettermiddag. I år har jeg tenkt å gjøre festivaldekningen litt annerledes, gjennom to poster med forhåndstips etter hva jeg selv planlegger å se. Onsdag og torsdag kommer nedenfor, og seinere legger jeg ut en ny post med tips for fredag og lørdag. I tillegg kan det hende jeg rapporter og legger ut bilder underveis, både på Twitter og Flickr, og kanskje her på bloggen. Dessuten vil nok Streck legge ut tegninger på bloggen sin Kulturkroki og på Flickr.

Nytt Øya-armbånd!

Streck og jeg har hentet festivalarmbånd! (Foto: Oda Bhar)

Av tipsene nedenfor kan du neppe rekke å få med deg alt, selv med vill løping mellom scenene. Lista er satt sammen relativt uavhengig av mulig kræsj (men ikke helt). Hvis ingen nasjonalitet er angitt, betyr det at artistene er norske. Jeg har også laget ei Spotify-liste for hver dag med artistene kronologisk (max to låter pr artist). Lenke til hver liste ligger under aktuell dag.

Kanskje vi ses?

Onsdag 11/8

De to første dagene på Øya har jeg store forventninger til. Godbitene starter allerede fra de første konsertene: Singer/songwriter-åpning med Thom Hell (iblant litt for klagende, men solid), søt ung Haugesundhiphop med Lido Lido, norsk sommerpop med Kenneth Ishak, vakker jentemelankoli med Ingrid Olava, før de internasjonale kommer på banen.


The Gaslight Anthem med amerikansk heartlandrock, fransk elektropop med Air, kjent for å ha laget filmmusikken til Sofia Coppolas The Virgin Suicides (1999), og så, herregud: Iggy & The Stooges! Ei jente på jobben min visste ikke hvem Iggy Pop var, jeg sa det var omtrent som ikke å kjenne til Elvis eller The Beatles. Onsdag kl 1530 kan du høre et foredrag i Litteraturteltet om blant annet Iggy, ved Knut Schreiner.


Deretter kommer Østfoldbandet Navigators med en countryrock som kan minne om Tommy Tokyo, et av mine Øya-høydepunkter ifjor, og Ariel Pink’s Haunted Graffiti med amerikansk laidback pop, og helt til slutt kommer noe jeg tror kan blir en av de beste konsertene på hele Øya 2010: Britisk-tamilske M.I.A. som leverte superhiten Paper Planes til filmen Slumdog Millionaire (2008) avslutter kvelden med mørk og catchy asiabritpop på Enga. Samtidig gjør Serena Manesh en litt mer arty greie på naboscenen Sjøsiden.

Min onsdagsplan (Spotify):

Thom Hell: Enga kl 1430
LidoLido: Vika kl 1500
Kenneth Ishak & The Freedom Machines: Sjøsiden kl 1535
Ingrid Olava: Enga kl 1600
The Gaslight Anthem (US): Enga kl 1730
Air (FR): Sjøsiden kl 1835
Iggy & The Stooges (US): Enga kl 1925
Navigators: Sjøsiden kl 20.20
Ariel Pink’s Haunted Graffiti (US): Vika 2110
M.I.A. (UK): Enga kl 2145

Torsdag 12/8

Torsdag begynner mjukt med fine norske tekster og skranglete gitarpop fra Bodøbandet Kråkesølv, og fortsetter litt røffere med norsk pophiphop på bergensk fra Lars Vaular.


Deretter må du velge mellom to amerikanere: fengende Talking Heads-aktig afropop fra Californias Fool’s Gold, og den mer syreeksperimentelle Noah Lennox under navnet Panda Bear. Utover ettermiddagen er det fortsatt USA som gjelder, med laidback poprock fra Broken Bells, bl.a med tidligere hovedmann i The Shins. Om kvelden drar LCD Soundsystem i gang enda mer afropopinspirert electronica-rock.


Siste amerikaner ut er Pavement, et av nittitallets nær legendariske og nylig gjenforente slackerrrockeband. Hvis du vil være forutseende kan du høre et foredrag om dem tidligere på dagen (kl 1530 i Litteraturteltet), ved den dyktige litteraturkritikeren Susanne Christensen. Torsdagen avsluttes med islandske Jónsi, frontfigur i Sigur Rós, denne gang som soloartist.

Min torsdagsplan (Spotify):

Kråkesølv: Enga kl 1430
Lars Vaular: Sjøsiden kl 1520
Panda Bear (US): Sjøsiden kl 1610
Fool’s Gold (US): Vika kl 1610
Broken Bells (US): Enga kl 1725
LCD Soundsystem (US): Enga kl 1935
Pavement (US): Enga 21.45
Jonsi (IS): Sjøsiden kl 2200

Kommentarer»

1. ziarah - 10. august 2010

Så Navigators på Bukta, de var OK, men jeg var så sulten at jeg ikke helt var i rett stemning, tror jeg. Gikk halvveis i konserten for å ordne kvalburger 🙂

Oda - 10. august 2010

Konsert på tom mage er ikke optimalt, nei. Kan være en utfordring på festival, når høydepunktene iblant kommer tett! Hadde man enda kunnet ta med matpakke. Men akk 🙄

2. Frøken Makeløs - 10. august 2010

Åh, gleder meg til å følge Øya-tvitringen din – det var så moro i fjor! Skal dit på fredag og lørdag, så ser frem til posten med tips om de dagene også. Hurra for den fineste festivalen!

Oda - 10. august 2010

Heisan, tenkte akkurat på deg, husker det var gøy å parallelltvitre ifjor 😀 Håper du tvitrer fra helgen da ihvertfall. Og ja, hurra for den fineste festivalen! Jeg vurderte å holde meg borte i år, eller ta færre dager, men så gikk det liksom bare ikke.

(Har forresten laget Spotify-listene allerede: fredag og lørdag.)

Frøken Makeløs - 11. august 2010

Yay, parallelltvitring! Det blir bra. Takker og bukker for lister, nå er jobbunderholdningen sikret de neste to dagene 🙂

3. bananbra - 11. august 2010

Noen gode tips der, gitt! Jeg får dessverre ikke med meg alle jeg er gira på ettersom Øya har kuka opp programmet såpass i år (artister som har nøyaktig samme målgruppe bør jo spres, ikke smelles inn i løpet av samme tidsrom!). Nuvel, jeg gleder meg selvfølgelig uansett. Ha en aldeles fortreffelig festival!

Oda - 11. august 2010

I like måte! Ja, kjipt med den løpinga mellom konserter, og etterpå er det mange timer hvor ingenting virker interessant. Kanskje de ikke greier å avgjøre hva som har samme målgruppe?

4. Øya 2010: Forhåndstips dag 3 og 4 « Bharfot - 12. august 2010

[…] Nuff said. Strecks tegnede versjon av dagen kan du se og lese på Kulturkroki. Nedenfor  kommer tipsene mine for de siste to Øya-dagene (tipsene for de første to dagene kan du lese her.) […]

5. Øya 2010: Tweets og bilder « Bharfot - 19. august 2010

[…] les dem gjerne for å sammenlikne opplevelser med forventninger (OBS! Bra videoer der): 1) Forhåndstips dag 1 og 2. 2) Forhåndstips dag 3 og […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: